• info@vrouwelijkemanagervanhetjaar.nl

Blogs

payrolling zzp

Waarom kiest u als zzp’er voor payroll?

Niet alleen voor grote bedrijven

Payroll is alleen bestemd voor grote bedrijven? Dat is zeker niet het geval. Ook als zzp’er profiteert u namelijk van flink wat voordelen als u kiest voor payroll. Wanneer u werkt als zzp’er heeft u namelijk te maken met flink wat administratie. Ook is het moment waarop uw loon uitbetaald wordt erg onzeker. Maar hoe kan payrolling dan de uitkomst bieden?

Geen administratieve taken meer

Wanneer u de hulp inschakelt van een payrollbedrijf geeft u alle administratieve taken uit handen. Uw administratie wordt altijd gestructureerd en zorgvuldig bijgehouden. Zo kunt u alles altijd snel terugvinden. Bovendien bent u geen tijd en energie meer kwijt het opstellen van facturen, het bijhouden van uw verdiensten over een bepaalde periode, hoeveel u moet betalen aan belastingen en premies en andere administratieve rompslomp. Het payrollbureau neemt het allemaal volledig van u over.

Altijd op tijd betaald

Een van de grote voordelen van werken als zzp’er is dat u helemaal vrij bent in de opdrachten die u aanneemt, en de prijs die u vraagt aan klanten. Echter is een nadeel dat u een stuk minder zekerheid heeft. Als zzp’er kan het goed voordelen dat een klant niet (op tijd) betaald. Daar kunt u uiteindelijk flink door in de problemen komen. Wanneer u zich aansluit bij een payrollbedrijf, wordt het bedrijf uw juridisch werkgever. U bent dan eigenlijk in loondienst bij het payrollbedrijf. Maakt u zich geen zorgen, u behoudt nog altijd de vrijheid. U geeft namelijk aan voor welke klanten u werkt, en hoeveel u daarvoor betaald krijgt. Het payrollbureau betaald uw loon. Vervolgens sturen zij het factuur naar uw klant. Bovendien profiteert u van sociale verzekeringen waar ‘gewone’ werknemers ook recht op hebben. Het payrollbedrijf betaald u bijvoorbeeld ook door wanneer u door ziekte niet kunt werken.

Profiteer van jarenlange ervaring

Ten slotte profiteert u als zzp’er ook van de jarenlange ervaring van de professionals van het payrollbureau, wanneer u hun hulp inschakelt. Uw administratie wordt keurig bijgehouden, en bij vragen kunt u bij het bedrijf terecht voor betrouwbaar advies. Kortom, wij raden u zeker aan om als zzp’er een vrijblijvend gesprek aan te vragen met een payrollbureau!

Vakantiekrachten inzetten? Lees hier wat u moet weten!

De inzet van vakantiekrachten

Voor u het weet is het weer bijna vakantie. Vele scholieren en studenten hebben dan weer wat tijd over om extra geld te verdienen. Velen kiezen er dan voor om vakantiewerk te verrichten. Veel bedrijven hebben in de vakantieperiode een grote behoefte aan flexibel inzetbare werknemers. Denk aan bedrijven waar vooral sprake is van seizoenswerk of waarbij het personeel op vakantie gaat. Weet u al hoe u uw personeel gaat inplannen? En hoe u alles moet regelen betreft de salarisadministratie? In dit blog leest u meer over het uitbesteden van uw salarisadministratie aan een payrollbedrijf.

Welke regeling geldt voor vakantiekrachten?

Voor vakantiekrachten is weer een aparte regeling, waarbij rekening gehouden wordt met scholieren en studenten die tijdens de vakantie niet meer dan 60 dagen werken. De vakantiekrachten zijn veelal minderjarig, wat het minimumjeugdloon van toepassing maakt. De arbeid mag hierbij niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarbij dienen jongeren beschermd te worden tegen werken tot late uren en het maken van lange werkdagen. Ook voor vakantiekrachten geldt dat loonheffingen, werkgeversheffingen en premies moeten worden ingehouden.

Wat houdt de ketenregeling in voor uw vakantiekrachten?

De ketenregeling bepaalt wanneer een tijdelijk contract wordt omgezet in een vast contract. Normaliter wordt een tijdelijk contract een vast contract wanneer er meer dan drie tijdelijke contracten in twee jaar zijn afgesloten. Bij de afsluiting van het vierde contract, is dit een vast contract. Wanneer u als werkgever te maken krijgt met vakantiekrachten die iedere vakantie willen werken, kan dit een lastige regelgeving zijn. Hierdoor kunnen ervaren krachten niet zomaar flexibel terug in dienst worden genomen binnen uw bedrijf.

Wat kan een payrollbedrijf voor u betekenen?

Een payrollbedrijf kan het juridisch werkgeverschap geheel van u overnemen. Op grond van de ABU CAO geldt er namelijk een afwijkende regeling, wat het fasensysteem wordt genoemd. Dit betekent dat waar normaliter een medewerker na twee jaar opeenvolgende tijdelijke contracten een vast contract krijgt, dit bij een payrollbedrijf pas na 5,5 jaar het geval is. Wenst u vakantiekrachten in te zetten, dan brengt dit veel administratief papierwerk met zich mee. Denk aan de opmaak van arbeidscontracten, de loonuitbetalingen en het bijhouden hiervan, evenals het afdragen van de wettelijke premies. De ABU CAO regeling voor vakantiekrachten geldt voor de periode juni, juli en augustus. Voor de feestdagen gelden weer afwijkende arbeidsvoorwaarden. Besteed u uw juridisch werkgeverschap aan een payrollbedrijf uit, dan heeft u hier geen omkijken meer naar en wordt alles voor u geregeld met betrekking tot uw personeelszaken. Bent u ook nieuwsgierig geworden? Benader dan eens een payrollbedrijf en vraag om meer informatie!