• info@vrouwelijkemanagervanhetjaar.nl

Waarom kiest u als zzp’er voor payroll?

payrolling zzp

Waarom kiest u als zzp’er voor payroll?

Niet alleen voor grote bedrijven

Payroll is alleen bestemd voor grote bedrijven? Dat is zeker niet het geval. Ook als zzp’er profiteert u namelijk van flink wat voordelen als u kiest voor payroll. Wanneer u werkt als zzp’er heeft u namelijk te maken met flink wat administratie. Ook is het moment waarop uw loon uitbetaald wordt erg onzeker. Maar hoe kan payrolling dan de uitkomst bieden?

Geen administratieve taken meer

Wanneer u de hulp inschakelt van een payrollbedrijf geeft u alle administratieve taken uit handen. Uw administratie wordt altijd gestructureerd en zorgvuldig bijgehouden. Zo kunt u alles altijd snel terugvinden. Bovendien bent u geen tijd en energie meer kwijt het opstellen van facturen, het bijhouden van uw verdiensten over een bepaalde periode, hoeveel u moet betalen aan belastingen en premies en andere administratieve rompslomp. Het payrollbureau neemt het allemaal volledig van u over.

Altijd op tijd betaald

Een van de grote voordelen van werken als zzp’er is dat u helemaal vrij bent in de opdrachten die u aanneemt, en de prijs die u vraagt aan klanten. Echter is een nadeel dat u een stuk minder zekerheid heeft. Als zzp’er kan het goed voordelen dat een klant niet (op tijd) betaald. Daar kunt u uiteindelijk flink door in de problemen komen. Wanneer u zich aansluit bij een payrollbedrijf, wordt het bedrijf uw juridisch werkgever. U bent dan eigenlijk in loondienst bij het payrollbedrijf. Maakt u zich geen zorgen, u behoudt nog altijd de vrijheid. U geeft namelijk aan voor welke klanten u werkt, en hoeveel u daarvoor betaald krijgt. Het payrollbureau betaald uw loon. Vervolgens sturen zij het factuur naar uw klant. Bovendien profiteert u van sociale verzekeringen waar ‘gewone’ werknemers ook recht op hebben. Het payrollbedrijf betaald u bijvoorbeeld ook door wanneer u door ziekte niet kunt werken.

Profiteer van jarenlange ervaring

Ten slotte profiteert u als zzp’er ook van de jarenlange ervaring van de professionals van het payrollbureau, wanneer u hun hulp inschakelt. Uw administratie wordt keurig bijgehouden, en bij vragen kunt u bij het bedrijf terecht voor betrouwbaar advies. Kortom, wij raden u zeker aan om als zzp’er een vrijblijvend gesprek aan te vragen met een payrollbureau!

charlie

Leave your message